perjantaina, joulukuuta 05, 2014

Suomen Afgaanijärjestön onnitteluviesti Suomen itsenäisyyspäivälle


Suomen Afgaanijärjestön onnitteluviesti Suomen itsenäisyyspäivälle
Suomen Afgaanijärjestö toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää Suomelle!
Yhdeksänkymmentä seitsemän vuotta sitten Suomi itsenäistyi joulukuun kuudentena päivänä vuonna 1917.
Me Suomen afgaanit juhlimme tätä suurta ja tärkeää sekä historiallista päivää, sillä koemme sen olevan velvollisuutemme Suomen asukkaina. Arvostamme suomalaisten rohkeutta erityisesti talvi- ja
jatkosodan tapahtumissa ja suremme niihin liittyviä uhrauksia.
Jokaisen maan kansallisaarre on sen kansa, jonka pitää edesauttaa sen itsenäisyyttä ja kehitystä. Me näemme, että Suomen kansa on sen arvokkain aarre, joka on taistellut Suomen sodissa, pelastanut sen uhista ja vastannut haasteisiin sekä edistänyt sen vapautta, vakautta, turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa sekä hyvinvointia. Sen tuloksena tänä päivänä Suomi on yksi maailman menestyneimmistä maista, joka on monissa asioissa kärkisijoilla.
Kahden viimeisen vuosikymmenen aikana kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia on muuttanut Suomeen, joista noin 7000 ovat afganistanilaisia. Me maahanmuuttajat olemme kokeneet tasa-arvoa ja oikeudenmukaista elämää Suomessa. Olemme saaneet mahdollisuuksia, turvallisuutta ja hyvinvointia ilman syrjintää. Koemme olevamme osa Suomen yhteiskuntaa. Suomen asukkaina haluaisimme osallistua sekä sen ilon hetkiin että haastaviin tilanteisiin.
Me afganistanilaiset Suomessa pidämme Suomea kotimaanamme. Juomme Suomen puhdasta vettä, hengitämme sen puhdasta ilmaa sekä nautimme sen vapaudesta ja turvallisuudesta. Lapsemme kasvavat terveellisessä ympäristössä, jossa on rajoittamattomia mahdollisuuksia ja hyvinvointia. Pidämme Suomesta ja kunnioitamme suomalaisen yhteiskunnan arvoja.
Haluaisimme myös kiittää Suomea siitä, että Suomi on auttanut Afganistania, erityisesti suomalaisia rauhanturvaajia ja siviilejä Afganistanissa.
Vielä kerran toivotamme koko sydämestämme Suomen kansalle hyvää itsenäisyyspäivää!     
Suomen Afgaanijärjestö ry


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivun näyttöjä yhteensä